Od razu ostrzegam! Mimo tych pięknych czerwonych pomidorków zdrowo nie będzie! Wszystkie osoby będące na diecie odchudzającej proszone są o nieczytanie przepisu ;)
Ale do rzeczy. Tak lubię gotować. Czasami mam większą wenę, czasem malutką. Dzisiaj zwyczajnie byłam głodna. Na talerzu poniżej znajdziemy grzanki przypieczone na patelni z roztopionym serkiem żółtym i pomidorkami.
Jak to zrobić?
Lista składników:
-kromki chleba
-oliwa/olej do smażenia
-żółty ser, serek topiony w plastrach typu Hochland, ser w plastrach typu Delicate, a nawet ser Camambert czy inny, który może się lekko stopić
-pomidor
Przygotowanie:
1.Na patelnie wlewamy odrobinę oleju. Ja zawsze moczę jedna stronę kromki, a potem drugą i zaczynam podsmażanie.
2.Kiedy jedna strona się podsmaży przewracam kromkę na drugą i na tę już usmażoną kładę plasterek sera.
3.Gdy serek się podtopi, a spód zarumieni zdejmujemy z patelni.
4.Pomidory są tylko pokrojone w 8mki, a nawet i 16stki :)
Smacznego.
Na usprawiedliwienie dodam, że po tym niezdrowym, tłustym obżarstwie wypiłam białą herbatkę. Ponoć dobrze ona wpływa na trawienie, przemianę materii, zawiera teinę oraz ma pomagać przy odchudzaniu.
P.S. Takie smakowitości zjadłam jakieś 2 h temu. Aż tak okropna nie jestem, żeby na noc tłustości jeść.
takie kanapeczki to ulubione mojego męża :) mógłby jeść co chwilę. Karolina
OdpowiedzUsuńJa też mogłabym jeść takie kanapeczki co chwilę :)
OdpowiedzUsuńCzasami można tak zgrzeszyć. Chyba nie ma osoby, która nie lubi ciepłego, ciągnącego się sera ;)
OdpowiedzUsuńOmnomnom :D.
OdpowiedzUsuń