piątek, 10 maja 2013

Gotowanie - Małe co nieco na ząb.

Od razu ostrzegam! Mimo tych pięknych czerwonych pomidorków zdrowo nie będzie! Wszystkie osoby będące na diecie odchudzającej proszone są o nieczytanie przepisu ;)


Ale do rzeczy. Tak lubię gotować. Czasami mam większą wenę, czasem malutką. Dzisiaj zwyczajnie byłam głodna. Na talerzu poniżej znajdziemy grzanki przypieczone na patelni z roztopionym serkiem żółtym i pomidorkami.


Jak to zrobić?

Lista składników:
-kromki chleba
-oliwa/olej do smażenia
-żółty ser, serek topiony w plastrach typu Hochland, ser w plastrach typu Delicate, a nawet ser Camambert czy inny, który może się lekko stopić
-pomidor

Przygotowanie:
1.Na patelnie wlewamy odrobinę oleju. Ja zawsze moczę jedna stronę kromki, a potem drugą i zaczynam podsmażanie.
2.Kiedy jedna strona się podsmaży przewracam kromkę na drugą i na tę już usmażoną kładę plasterek sera.
3.Gdy serek się podtopi, a spód zarumieni zdejmujemy z patelni.
4.Pomidory są tylko pokrojone  w 8mki, a nawet i 16stki :)
Smacznego.


Na usprawiedliwienie dodam, że po tym niezdrowym, tłustym obżarstwie wypiłam białą herbatkę. Ponoć dobrze ona wpływa na trawienie, przemianę materii, zawiera teinę oraz ma pomagać przy odchudzaniu.

P.S. Takie smakowitości zjadłam jakieś 2 h temu. Aż tak okropna nie jestem, żeby na noc tłustości jeść.

4 komentarze:

  1. takie kanapeczki to ulubione mojego męża :) mógłby jeść co chwilę. Karolina

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też mogłabym jeść takie kanapeczki co chwilę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czasami można tak zgrzeszyć. Chyba nie ma osoby, która nie lubi ciepłego, ciągnącego się sera ;)

    OdpowiedzUsuń

Komentując posty na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych, które są między innymi wykorzystywane w analizie statystyk poprzez Google Analytics, Google AdSense i technologię Blogger.

Blog nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Copyright © 2016 N. o kosmetykach , Blogger